HØRT I FORBIFARTEN

22. nov, 2015

Han hadde fått i seg altfor mye piller, og var helt ute da vi kom for å handle. Da han spurte etter vann, rakte Knut ham en flaske som sto på bordet, og han tok en stor slurk, og begynte å hoste og harke og så ut til å brekke seg. Jeg skulle skru korken på flasken, og da oppdaget jeg at det var "vann". . . .

De skjøt seg inn til meg med hagle, men de hadde ikke tenkt å bruke den på meg, altså. De ville bare vifte litt med den og tøffe seg litt fordi jeg skyldte noen penger . . . Men det ble jo fullstendig hysteri bortover gangen . . .

Han skrøt over at de hadde gitt ham to kuler dop og to flasker metadon, og så hadde de lempet ham ut av bilen og kjørt . . .

 Jeg var på vei over Puddefjordsbroen. Plutselig bremset en sykkel rett bak meg, og en fyr vippet meg over rekkverket, hoppet på sykkelen og forsvant. Jeg klarte å holde meg i rekkverket, men jeg var ganske redd der jeg lå på knærne på kanten og kunne se ned på asfalten flere meter nedenfor.

Ja, jeg hadde tenkt på å ta livet mitt da jeg løp avgårde, og jeg hadde akkurat nok penger til det . . . men så dukket det opp en bil med geiter . . .

Kan godt hende at han fortjente den julingen som han fikk . . . . Han ble lempet opp i sengen før vi gikk. På vei ut døren snudde Ole seg, tente på et stearinlys som sto der, og plasserte det under sengen . . .

Det er jo sant at det var jeg som valgte å gå ut på broen for å hoppe, men tror du virkelig at jeg hadde gjort det hvis jeg hadde sett et eneste oppnåelig alternativ?

 Hun pustet sjeldnere, og ingen av oss hadde motgift, så jeg bestemte meg for å ringe 113. Men siden ambulansen alltid pleier å ha politi på slep når de skal dit, måtte jeg vente til jeg hadde gått et stykke bort defra. Det tok sikkert et kvarter fra jeg forlot henne til de sa at "ambulanse er på vei" . . .

Akkurat da jeg skulle til å gå, stemplet hun plutselig og dunket hodet i salongbordet. Håret kom ani noen telys, og det flammet opp! Hva tror du hadde skjedd hvis jeg ikke hadde klart å slukke?

Er det noen som er interessert i denne her? Softgun som du kan skyte salongriflekuler med?

Ikke skikket til å kjøre bil?! Du skulle ha sett meg hvis jeg ikke tok de pillene, du. Da hadde jeg ikke kommet meg over dørstokken . . . Hvis jeg blir trøtt av dem, tar jeg bare litt speed . . .

Ja, jeg hjalp henne med å skyte i halsen, for hun stresset så jævlig med å finne åre, og de to andre hadde aldri skutt i en halsvene.
Jeg kunne jo ikke vite at hun bare var på en sprekk og ikke tålte så mye, og hun sa ikke et ord til meg om at hun hadde tatt piller like før. . .

Nei, ikke ring etter ambulanse, for da kan jo ikke jeg overnatte her likevel!
Jeg kan gi ham et halvgram med god speed, så skal du få se at han kvikner til igjen . .  . .


Hun klikket fullstendig!

Det ene øyeblikket virket hun bare som om hun hadde fått litt mye å drikke. Så fikk hun et litt sånn tankefullt uttrykk i ansiktet, som om hun forsøkte å huske noe . . . og så eksploderte hun:

Hylte og skrek de verste beskyldningene du kan tenke deg, kastet en  blomstervase mot speilet og begynte å knuse pyntegjenstander av glass. Hun feide et fat med brennende telys ned på gulvet, og det begynte å brenne . . .

Jeg klarte å kvele flammene med en gulvmatte, men da rakk hun å knuse glassbordet som hun har vært så glad i, velte en reol og knuse et vindu, mens hun fortsatt beskyldte meg for forferdelige ting som jeg aldri har tenkt en gang.

Da jeg tok rundt henne og forsøkte å holde henne rolig, skallet hun meg i ansiktet. Jeg slapp henne, og så løp hun ut på kjøkkenet mens hun skrek at hun skulle drepe meg. Jeg løp ut, og akkurat da ankom politiet fordi naboen hadde ringt.

Hvis dette skyldes at noen har lurt i henne narkotika, og jeg finner ut hvem, . . . . .

 

Jeg savner henne så forferdelig!

Og jeg tenker hele tiden på at jeg skulle ha klart å redde henne. . .

Hun må ha tatt noe mer heroin etter at jeg sovnet, for da jeg våknet, med henne tett ved siden av meg, var hun blå på leppene og umulig å vekke.

Jeg kom meg frem på gulvet og forsøkte å finne nalokson-sprayen. Den lå nok der på gulvet,  innimellom alle tingene og klærne.

Det var umulig å få øye på den. så kom ambulansefolkene, og de sa at det ikke hadde vært mulig å redde jhenne uansett, men jeg kommer alltid til å tenke at hvis jeg hadde hatt den motgiften for hånden, så hadde hun levd ennå . . .

 

Glemsk av piller, ja . . . Jeg husker en gang jeg hadde gått våken i flere dager og var på vei hjem med en hel del piller i lommen, for å få sove skikkelig ut.

Selvfølgelig fikk jeg litt noia da jeg så en politibil som kom etter meg med blålys og stanset noen meter lenger fremme. Jeg smatt bak en container og krøp et lite stykke til jeg kom meg i skjul bak en hekk, for med min flaks hadde de sikkert stoppet meg og funnet pillene med én gang.

Da kom jeg på at jeg hadde en granat i ryggsekken. Jeg hadde fått den som et avdrag hos en som skylder meg penger. I full fart fikk jeg av meg ryggsekken og tok ut granaten. Så gikk jeg bort til et stort, litt spesielt tre og gravde den ned i et blomsterbed like foran treet.

Etterpå snek jeg meg hjem, tok noen piller og sov som en stein i nesten to døgn før min mor kom innom og klarte å få meg våken. 

Det gikk enda et par dager før jeg i det hele tatt husket på granaten, men da var det umulig å finne igjen treet. Jeg har vært i det området og forsøkt å kjenne igjen treet, mange ganger, men det er visst klin umulig!

Mener du at det fremdeles ligger en nedgravd granat i et blomsterbed der?!

Ja, jeg klarer ikke å finne den . . .

 

Det var jo selvforsvar! Han lå i en steinur med smadret kranium, og så klarte han å stikke angriperen med kniv. Fyren døde, og så dømte de ham til forvaring fordi han forsøkte å redde livet sitt?! Han er verdens snilleste menneske, og han reddet livet mitt da jeg gikk i overdose.

 

Jeg mente jo ikke at jeg ville dø. Jeg ville bare ta så mye heroin at de skjønte alvoret og slapp meg inn på rusakutten, for de sa først at jeg var ikke ruset nok . . .

(Forklarer seg etter overdose nr 54. Ønsker behandling ved Sigma Nord, men får han det tidsnok?)

 

Hun stemplet på GHB og ble liggende og snorke med en grusomt irriterende lyd. En av de andre klemte henne over nesen for at hun skulle slutte. Plutselig oppdaget de at hun hadde sluttet å puste . . . 

 

Narkomani er en kreftsvulst oppe i hodet ditt . . . som dreper deg hvis du ikke får behandling som funker for deg!

 

Eg driter i om eg blir tauet!  Skal eg sette i et nytt magasin?

 

Helt forferdelig! Det føles som om det er meg som har drept hun, fordi jeg gav henne den Dolkisen så hun ikke skulle gå ut igjen, men jeg ante jo ikke at hun hadde GHB i den flasken!

 

De i LAR er fullstendig klar over at vi er mange som skyter Metadon når vi har mulighet for det, og de har visst lenge at det kan ødelegge lever og nyrer, så hvorfor har de gitt oss den der Martindale-Metadonen så lenge?

Nå bør alle Metadon-pasienter sjekkes for skader før flere dør!

 

Hahaha . . . de kastet meg ut fra Haukland fordi de sa jeg hadde oppført meg truende mot personalet.

Så da truet jeg likså godt med å drepe dem hvis de fjernet cvk'en, og så gikk jeg min vei mens de ventet på vekterne. Nå slipper jeg å lete etter åre på en stund . . .

 

27. mai, 2015

Jeg har klart å slutte med alt, til og med Benzo og Metadon, men hasjen, den klarer jeg ikke å kutte ut . . . . Man kan si at den er en narresmokk, på en måte . . .

Hm . . . mennesker er noen rare dyr . . . og jeg vet ikke helt om jeg liker dem . .

De tror visst at de kan ture frem som de vil, bare fordi de går i unifom . . . Kanskje vi blr nødt til å lære dem en lekse . . .

Hvilke pedagogiske virkemidler tror du funker på dem?

Bare vent og se!  Jeg lar meg ikke pille på nesten av noen. . .

Vi kan jo ikke bare stå og se på ulovligheter, så vi kommer til å stramme inn enda mer . . .

For meg er det bare bra at parken ble stengt, for nå driver jeg nesten alt fra rommet til en kompis, vamt, tørt, og nesten null risiko for å bli tatt! Jeg stikker bare nedom her av og til om natten . . .

De tok barna mine i går! Hentet dem hjemme hos min mor. Nå har jeg ingen ting å tape lenger!

9. mar, 2015

Det er lov å være lur, men ikke å lure . . .

Man er nødt til å ha en bryter som man slår av når man er ferdig på vakt . . .

Vi forsøker jo å snakke med dem som går her, for å få dem til å forstå at de ikke kan oppholde seg her, for vi vet jo at det foregår kjøp og salg i denne gaten . . .

De tok fra meg Metadonen min og nektet å ringe til legen min så de kunne få bekreftelse på at jeg er i Lar! Da jeg protesterte, tauet de meg og nektet å ringe advokaten min!

Det var mye bedre da vi fikk være i fred i Nygårdsparken! Der var det samhold blant folk, og vi passet på hverandre . . . og ikke så mye stress . . . før politiet begynte å plage oss . .  .

Samhold i Nygårdsparken?! Når noen gikk i overdose, tømte de såkalte vennene lommene deres i stedet for å ringe 113!

Jeg har kulet han og holdt meg mest for meg selv lenge nå. En dag jeg var like i nærheten, stakk jeg nedom her fordi jeg hadde lyst til å snakke litt med folk, og jeg ble tauet og fikk bortvisning med trussel om bot hvis jeg viste meg i dette området de neste 48 timene.

De som bor her, hater oss og krever at politiet jager oss vekk herfra, men ingen vet hvor de skal jage oss hen . . .

Det klikker snart for meg! Alle sier at de kan ordne noe, og så kommer de tilbake uten noe som helst! Er du klar over at jeg har vært her og ventet i mer enn 4 timer?                   Jeg har en 9-millimeter på meg, og hvis ikke dere holder kjeft nå, kommer jeg til å bruke den!

Rydd opp etter deg! Det går jo barn i denne gaten!

De har tatt fra meg leiligheten og kastet alle tingene mine! Har de virkelig lov til det?

Kan ikke politiet få disse slaurene vekk herfra? Det er jo blitt farlig å ferdes her etter at Nygårdsparken ble stengt!

Ikke gi noe til de utenlandske tiggerne, for de tjener mye mer enn vi narkomane!

Vi må aldri glemme at menneskeverd handler om likeverd!

Hvorfor jeg reker omkring ute i iskaldt høljeregn? Jo, det skal jeg si deg: Fordi jeg ikke klarer å sitte i leiligheten, uten internett og glo i veggen eller på Nrk på tv mens jeg venter på at en eller annen sinnssyk gærning kommer seg inn døren min . . . for akkurat så trygt og godt er det der jeg bor!

Jeg er utvist fordi de oppdaget at jeg forsøkte å sette et skudd der inne. De må jo forstå at jeg ikke finner årer ute i dette kalde regnet!

23. okt, 2014

Det går som oftest bra!

. . . men noen ganger går det veldig galt . . .

 

Vi mistet den eldste gutten vår for tre år siden, og jeg tenker ofte på at vi mistet ham fordi vi valgte å tro på det han sa, fremfor det vi så. . .

Han ble bare 17 år . . .

 

Hun har alltid dyre klær, og når vi spør hvor hun har fått penger fra, sier hun at hun har lånt klær av en venninne.

Jeg trodde at hun stjal dem, og jeg håpet at hun skulle bli tatt, så hun fikk en lærepenge.

I går ringte barnevernet og fortalte at politiet hadde innbrakt henne fordi hun solgte narkotika.

 

Lediggang og letttjente penger er roten til mye galskap . . .

 

Faren kastet ham ut, fordi han var voldelig og knuste ting, og nå har han begynt på samme måte her.  Og så stjeler han penger enda jeg alltid har hjulpet ham når han har spurt.

 

De unge må jo få litt frihet!

 

Jeg er så redd for at storesøsteren min skal dø, for hun har begynt å bruke sprøyter, og jeg har lovet å ikke si noe til mamma og pappa.

 

Jeg skjønner ikke hvor han har fått de pengene fra. Han sier at han tar vare på dem for en kompis, men vil ikke svare på hvorfor det er nødvendig . . .

 

Jeg skulle vaske buksen hennes, så jeg sjekket lommene. En pastilleske falt ut og åpnet seg da den traff gulvet.  . . Det viste seg at det var noen lysegrønne, avlange piller i den.  . .

Hun sier at det er sovemedisin som hun fikk hos en venninne, og hun bare smelte døren igjen da jeg sa at hun må snakke med legen før hun tar medisin, særlig nå som hun er gravid. . . .

Vet ikke hva jeg skal gjøre . . .

 

Forrige uke var hun full tre ganger! Og hun er jo bare 16 år. 

Hvordan skal hun klare å fullføre videregående på denne måten?

  Når jeg vil sette grenser, truer hun med å flytte til faren, og han gir jo blaffen i hva hun finner på , så lenge hun har det gøy . . .

 

Han stakk seg i magen! Finnes det noe narkotika som de injiserer i magen?

 

Har ikke skoleledelsen et ansvar for at elevene ikke ruser seg mens de er på skolen?

 

Det ser ut som om hun har sølt sukker på den ene buksen som ligger foran sengen hennes . . .

 

Han sier at han røyker litt marihuana av og til, men han er jo så hissig!

Jeg har aldri hørt at noen blir aggressive av cannabis . . .

 

Hun har en sotete skje med bøyd håndtak liggende under madrassen . . .

 

Hadde jeg bare visst hvor langt det var kommet. . .

 

I høst har han vært helt treningsnarkoman, og jeg har lurt på om han muligens bruker amfetamin, for han har jo vært en sofagris siden han var liten . . .

 

Hun virker ikke ruset, hun er bare så irritabel og sint, og hvis vi argumenterer mot henne, kan hun finne på å kaste ting i gulvet så de blir knust.

  Det må jo være noe som gjør det, men når jeg forsøker å snakke med henne om det, avviser hun meg og kaller meg hysterisk.

 

Legen skriver ut epilepsimedisin til ham, men han har jo aldri hatt epilepsianfall. Vi synes at han har fått en mye mer usympatisk og til tider aggressiv væremåte etter at han begynte å ta de pillene.

 

Jeg lurer på om datteren min har fått spiseforstyrrelse, for hun har tatt så veldig fort av, og hun er helt rar av og til.
  Sist helg var vi på hytten, og da spiste hun i hvertfall godt, men hun var veldig rastløs, så vi gikk en lang tur på lørdag.
  Mot slutten av turen ble hun mer og mer stille, og når jeg spurte om noe var i veien, glefset hun bare at hun ikke orker å prate hele tiden, og så løp hun fra oss tilbake til hytten.

  Den var låst, så hun måtte vente på oss. 

Da vi kom, så hun ikke på oss i det hele tatt, bare styrtet inn på soverommet og låste døren . . .
  Senere kom hun ut og var munter og pratsom slik som hun pleier, bare mer rastløs enn vi er vant til . . .

 

Jeg kom inn på rommet hans med noen klær, og da hadde han løse sigarettpapir strødd utover bordet, og han røyker jo ikke!

  Han ba meg passe mine egne saker da jeg spurte hva han brukte dem til.

 

Moren lar meg ikke få se den to år gamle sønnen min, bortsett fra når hun trenger meg som barnevakt.

Hun sier at det er fordi jeg ruser meg, og det er jo sant, men hun tar jo kokain når hun er på fest, og hun er hektet på piller. . . .

 

Mamma har klikket!
(Liten jente, øverst i en trapp, ser ned på sjokkerte voksne,  kaos og masse knust glass)

 

Ruser de seg på startgass? Sønnen vår har begynt å kjøpe startgass, og han har kun en tråsykkel!

  Eneste svaret jeg får, er at det er vel ikke forbudt å ha startgass, og at han trodde at han kunne ha hva han ville på sitt eget rom.

Han er for det meste kvikk og i godt humør, og jeg har aldri sett ham sløv, men det er noe som skurrer . . .

 

Hun tar av mine smertestillende tabletter og sier at det er fordi hun sliter med hodepine, men hun vil ikke til lege for det.

I det siste har hun tatt så mange at jeg har begynt å gjemme unna noen til meg selv, for å ha når jeg trenger dem. .

 

Naboen bruker garasjen som drivhus mens det nesten nye drivhuset i hagen står tomt . . . Det går jo mye strøm til lys på den måten . . .

 

Ungdom trenger å se at vi stoler på dem.

 

I det siste har han vært uvanlig nøye med å låse døren til rommet sitt, ja, han har til og med kommet opp igjen, kun for å sjekke det. . . .

Det begynte like etter at han begynte å bli hentet av en kompis som har nesten ny BMV . . .

De har nettopp blitt kjent, men nå har han nesten ikke tid til de gamle vennene som kommer her og spør etter ham . . .

 

Han vil ikke på helgebesøk til faren for der må han følge husreglene og være inne før kl 24.

Jeg holder med faren i dette, men jeg er ikke så flink til å håndheve det hjemme . . .

Jeg har ikke fortalt faren at politiet tok ham med 200 gram hasj da han kom fra Oslo, for han sier at noen har lurt det oppi sekken hans.

 

I løpet av et halvt år har hun skiftet klesstil, mistet helgejobben fordi hun forsov seg så ofte og fått advarsel fra skolen at hun kanskje ikke får karakter i to fag.

Venninnene som nesten bodde her, har sluttet å komme på døren og spørre etter henne.

Rommet hennes er alltid låst, og jeg får ikke komme inn dit for å vekke henne en gang! Ja, og så har hun blitt slurvete med sminkingen. Det har hun aldri vært før . . .

 

Er Testosteron narkotika????

Guttungen har brukt testogel for å få tettere skjegg og litt større muskler.

Storesøsteren hans var innom i kveld, og hun sier at Testostron står på Narkotikalisten, og at bare de som får det hos legen, har lov til å bruke det. . . .

Kan man virkelig RUSE seg på Testosteron???

 

Han slo meg!

Jeg bare sa at han måtte holde stuen ryddig hvis han skal bo hos meg, for det er tross alt det eneste stedet venninnene mine kan sette seg nedpå når de besøker meg.

Først sa han "Ikke mas så jævlig!", og jeg sa at han fikk holde seg på rommet sitt til han ville oppføre seg som folk. Han tok tak i TV'n og veltet den så den falt på oljeovnen og begge deler ble ødelagt. 

Jeg truet med å ringe politiet, og da tok han fra meg mobilen og kastet den mot vinduet så det ble knust.

Så slo han meg og sparket meg før han skrek "Hater deg!" og løp ut.

Jeg vil ikke at han skal bo her, men kommunen sier at han må finne seg bolig selv, så kan de hjelpe ham, men de hjelper ham ikke med å finne en bolig.

 

Hun er 17, og hun sier at barnevernet presset henne til å ta abort fordi hun har ruset seg mens hun var i institusjon.

Hun ønsket virkelig å få det barnet, og kjæresten hennes er jo 20 år, så jeg tror de hadde klart det med hjelp og støtte fra oss besteforeldrene.

 

De virket helt normale da de flyttet inn i sokkelleiligheten, men vi har begynt å lure på om det var en tabbe å la dem leie her. . .

Det blir alltid så mye uro rundt dem: Mange som besøker dem og går igjen etter bare noen minutter, noen står og banker på vinduene fordi de ikke åpner . . . om natten . . . skrik og skrål inne hos dem.

I det siste har den eldste sønnen vår begynt å stikke innom til dem, sammen med en nylig tilflyttet kompis. . .  .

 

Sønnen min, på 15, bor i fosterhjem, og vi er så bekymret for ham!  Han drikker seg full i helgene, og det virker ikke som om de tar tak i det som et problem i det hele tatt!

 

Hun har alltid vært perfeksjonist!  Med alt. Klærne, håret og sminken.

Nå veksler det mellom perfekt og totalt mislykket. 

Først var jeg glad for det, for det virket som hun senket skuldrene litt, og det hendte at hun la seg nedpå og sov et par timer om ettermiddagen i stedet for å si at hun ikke var sulten og gå ut igjen.
De to siste dagene har hun vært skitten på hendene, og i kveld var hun svart på det ene kinnet.

  Faren trodde noen hadde slått henne og spurte hva som hadde skjedd.

Hun bare gned på det med den hvite genseren og sa at det ikke var noe å bry seg om. . . .

Det er ikke slik hun egentlig er . . .

 

Sønnen min sier at hvis det kommer narkobikkje til klassen hans på videregående, kommer minst halvparten til å bli tatt.

 

Datteren til en venninne av meg sier at GHB ikke er farlig hvis man ikke blander det med alkohol eller piller.

Hun har hørt det av stebroren sin, som bruker det i forbindelse med trening.

Jeg måtte love å ikke si det til moren hennes, men jeg vurderer å tipse politiet om det, for GHB har jo tatt mange liv. . .

 

Typen min sier at jeg er paranoid fordi han har en fortid.

Han sier at han føler seg såret fordi jeg ikke stoler hundre prosent på ham.

Tror han at jeg er blind eller dum?

Han hadde ikke giddet å henge med de folkene hvis han virkelig ønsket å la fortid være fortid . . .

5. okt, 2014

Det kan ligge mye omsorg i et tydelig NEI.

 Tid, ikke ting, er tingen!

 Av og til er grensen mellom for mye og for lite tillit så hårfin at man kommer til å tråkke utfor uansett . . .

De vil hjelpe oss å puste, men de vil ikke hjelpe oss å leve . . .

Hvorfor skal vi behandle dem med respekt? De viser jo ikke respekt for noe eller noen!

Betegnelsen "rusomsorg" bør byttes ut med noe mer forpliktende. Slik det er nå, støttes avhengigheten mens mennesket stagnerer og går til grunne . . .

Omsorg ja, de er så glade i oss at de ønsker å beholde oss som livsvarige svingdørspasienter . . .