10. jan, 2014

Stemmer i parken . . .

Mor, ja, eg kjenner hon . . . hon e' go' . . .  og hon klarer alt! . . . Eg skal si deg én ting: Hvis verden går under, ring Mor i Parken!
To av guttene til Mor i Parken, om henne, som om hun ikke var til stede

 

Når du har bestemt deg for å slutte, må du ikke la noe eller noen stoppe deg, og hvis du går på en sprekk, må du bare forsøke en gang til, helt til du klarer det

 

Eg driter i om eg blir tauet!  Skal eg sette i et nytt magasin?

 

Så lenge barn og behandles med piller i stedet for voksenkontakt, ungdommer fulle av energisk uro bare oppbevares på skolen og rusavhengige må holde motivasjonen oppe og prestere som friske for å få hjelp, vil elendigheten fortsette.

 

Jeg hater narkomane, for hver gang jeg har vært oppom i parken, har de stjålet noe fra meg . . .

 

Jeg må på tvang hvis jeg skal klare å bli rusfri, for ellers drar jeg derfra når jeg begynner å få kramper og angst. De har tatt meg inn på frivillig tvang, men da slipper de meg ut hvis jeg vil, så det er jo egentlig ikke tvang.

 

For meg er hasjen det verste, for når den fjerner stresset og uroen, tar den også vekk de målene som jeg har satt for meg selv.


Ventetid på tross av ledige plasser burde medføre erstatning til den syke, med mindre vedkommende nekter å benytte plassen.
(Mor i Parken er frustrert)

 

Jeg røyker bare hasj, for jeg vil ikke risikere å bli narkoman . . . ja, og så drikker jeg litt øl, og hvis jeg blir trøtt, tar jeg bittelitt speed på tungen . . .

Rivotril bruker jeg bare når jeg får angst . . .

(forklaring fra ung, nordafrikansk selger når Mor i Parken advarer ham mot å bruke noe av det han selger)

 

Du må be politiet ta til fornuft før noen blir skutt her oppe!

 

Eg pleier å ta meg en halv sub når eg står opp . . . sånn at hvis eg senere på dagen får en eller annen idiot-impuls om å ta en hel kule heroin på en gang, så dør jeg forhåpentligvis ikke . . .

 

Eg har verdens beste lege. Han er alkoholiker, og han skriver ut det eg ber om . . .

 

Snuten tok meg med en kaliber 25 pistol nede i by'n . . . og de lot meg gå!

 

Hvorfor tror ikke Helse Vest at noen av de narkomane i Bergen ønsker hjelp til å bli varig rusfrie?

Her går jo nesten alt ut på å få folk inn i LAR, og doseringen er så høy at følelsene dine bedøves, og du får ikke livet ditt på stell likevel.

 

Det var en aldeles nydelig politidame der . . . men jeg tror egentlig at hun bare forsøkte å få meg til å fortelle ting . . .

 

Hver gang eg faller for fristelsen og spiser Rivotril, blir eg tatt i å stjele ett eller annet!

Først blir eg usynlig, og så får eg lim på fingrene . . .

 

Eg hadde vært død for lenge siden hvis eg ikkje hadde måttet i fengsel en gang iblant . . .

(diskusjon om straff hjelper syke)

 

Desperate mennesker kan gjøre veldig stygge ting mot andre . . . også mot noen som aldri har gjort dem noe, så du Mor burde egentlig ha pepperspray i det minste . . .

 

Eg havner i belteseng med én gang eg kommer inn der . . .

(svar på: "Skulle ikke du hatt deg en tur på legevakten med den hånden din?")

 

Slipp meg! Du har ingen ting med meg å gjøre! Jeg ligger hvor jeg vil for deg . . .

(jente som ligg tvers over Fjøsangerveien en lørdagskveld fordi hun vil begå selvmord på denne måten)

Men du må jo være enig i at det gir en ganske god placeboeffekt . . .

(Forsøk på å unnslippe en som "skal knuse trynet ditt fordi den der speeden du solgte, inneholdt kun knuste koffeintabletter". Den sinte kjempen fikk et forvirret uttrykk i ansiktet, slapp selgeren, snudde seg og gikk!)

 

Trenger du en ny telefon, Mor? Jeg fikk fatt i kvitteringen også, så denne er helt lovig. . .

 

Seffølgelig er det sant! Tror du eg står her og lyger for å få sympati eller?

 

Jeg har fått meg leilighet! Det eneste jeg trenger nå, er en streit dame til å bo sammen med, så klarer jeg fint å slutte med den driten her .

 

Politidamen pusset hundene på meg mens jeg lå på asfalten med håndjern . . . Først bare bjeffet de, så bet de meg i ryggen og armene . . .

(Forklaring på skader)

 

Klart jeg vil på avrusning, men bare på heroin. Det andre er jo ikke skadelig. . .

("det andre" var: amfetamin, metamfetamin, hasj, "syntetisk pot", salvie, extacy, rivotril og rohypnol)

 

Du kan få min sprøyte, for jeg har flere hjemme, og jeg har ingen sykdommer . . .

 

Nei, her er tomt for hasj og piller, men jeg har noe knallgod røykeheroin . . .og du blir jo ikke hektet så lenge du bare røyker den . . .

 

Nå har byrådet sagt at det ikke er lov å straffe oss for at vi går med små mengder narkotika på oss.

 

"Ingen skal være nødt til å sove ute", sa de, både på Straxen og Indremisjonshjemmet. . . Julebordsløfter, sier no eg, for de stenger dørene og sier at der er fullt, akkurat som før!

 

De holdt ham fanget i 5 timer og torturerte ham med strømpistol. Etterpå fant de ut at det var en annen som hadde stjålet de greiene . . .

 

Min mor skjønner ikke hvorfor jeg ikke klarer å få meg en jobb. Jeg tør ikke fortelle henne at jeg har ruset meg i 12 år . . .

 

Nå har jeg klart å holde meg rusfri i 8 uker. Jeg er bare oppom for å selge speed og noen piller for å klare husleien . . . og så trenger jeg en nattis . . .

 

Faen! Jeg lot henne få ligge på sofaen i natt fordi hun frøs så jævlig. Og når jeg våknet i morges. var hun borte . . . Det var også mobilen, 10 gram med dop og alle smykkene mine. Jeg kommer til å drepe henne!

 

Se her! Jeg måtte tegne øyenbryn med sprittusj fordi en venninne ville nappe og forme øyenbrynene mine. Jeg kubbet, og speedet som hun var, nappet hun vekk alt!

 

Hasj? Nei, jeg har vært litt plaget med psykoser, og cannabis får jo dem til å komme opp, så det holder jeg meg unna.

 

Jeg skulle ha samvær med datteren min i dag, og så hadde jeg ikke penger til sub, så nå går det også i dass!

 

Jeg våknet av at han slo meg, og han var helt gal i øynene, og alt sammen fordi jeg lot han der utlendingen få være her i to dager uten å fortelle det når han kom hjem . . . Hallo! Det var jo ikke noe å fortelle, for det skjedde ingen ting . . .

 

Narkotika på meg? Nei, det her er bare knuste koffeintabletter som jeg skal selge til noen striler. Hehehe, De merker jo ingen forskjell . . .
(En som blir sjekket av politiet en natt i Nygårdsparken)

 

Hvorfor kommer du hit med SÅNNE midt på natten?

(Feriehungrig ansatt på Legevakten til "Mor i Parken" som kommer inn med en mann som har mikset piller alkohol og GBL. Fyren fikk hjertestans etter ca en time.)